2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
RUGALMAS LESZ A JÁTÉKRENDSZERBEN | PAPÍRON JÓL KEZELI A SZTÁROKAT
Milyen lesz Valverde Barcelonája?
Záborszky Iván | 2017. 05. 31., 07:05
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Hétfőn este hivatalossá vált, hogy Ernesto Valverde lesz az FC Barcelona új vezetőedzője, és hogy jelentős mértékben a baszk szakember kezében lesz a Barcelona sorsa a következő évben, években. Kettő plusz egy évre érkezik, és magával hozza két segítőjét, bizalmi emberét is. Ők Jon Aspiazu és Jose Antonio Pozanco Ros lesznek, és nekik is jelentős feladatuk, felelősségük lesz abban, hogy a Barcelona meg tudjon újulni, és olyan lendülettel küzdjön ismét a sikerekért, ahogyan azt tette például Luis Enrique első szezonjában is.


A fő kérdésre, hogy milyen lesz Valverde Barcelonája, még korai lenne jóslatokat megfogalmazni, de azok, akik jól ismerik Valverdét, becenevén Txingurrit, azaz "hangyát", két fontos dolgot kiemeltek.

Az egy ilyen a taktikai sokszínűség és rugalmasság, a másik pedig az öltöző, a játékosok hatékony kezelése, megszólítása. Előbbiről el lehet mondani, hogy Valverdével a Barcelona mindig annak megfelelő taktikával és játékrendszerrel áll majd fel, amit az adott pillanat lehetővé tesz és megkíván. Erre jó példát nyújtanak a szakember korábbi csapatai. Az Espanyollal 4-4-2-őt és 4-2-3-1-et játszott, a Valenciával egyértelműen 4-3-3-at, a Bilbaonál variálta a 4-2-3-1-et, a 4-4-2-őt és a 4-3-3-at annak függvényében, hogy kik milyen formában voltak a keretében.

A fentiek tükrében azt mindenesetre nehéz elképzelni, hogy a Barcelona ne három támadóval álljon fel továbbra is, figyelembe véve, hogy a keretben továbbra is ott lesz az 'MSN'. A többi csapatrészt tekintve azonban több variáció várható. Az pedig valószínűsíthető, hogy ha a helyzet úgy kívánja, alaposan bele fog nyúlni az alap szisztémába.

A másik kérdés, hogy hogyan kezeli majd Valverde azokat a sztárokat, akik az öltözőben vannak. Mert az kétségtelen, hogy ő igazán nagy csapatot még nem vezetett, és bár dolgozott olyan játékosokkal, mint Pirés, Capdevila, Senna, Julen Guerrero, Gago, Banega, vagy Albelda, és mindenkivel jól meg tudta magát értetni, nem nagyon voltak problémái futballistákkal, vagy ha voltak, akkor azokat jól tudta kezelni. Persze az is világos, hogy azért Barcelonában egy kaliberrel nagyobb játékosokkal kell majd foglalkoznia.

A hamarosan várható átigazolási tervek lesznek még árulkodóak azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen tervekkel készül az első szezonjára Valverde.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
Magyar Válogatott
ma, 01:00
Barca vs Real
ma, 00:41
Ligue 1 - Franciaország
tegnap, 23:00
Formula 1
tegnap, 22:57
Fantasy sport játékok
tegnap, 22:54
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu