2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
A SZAVAI ALAPJÁN KÖVETKEZTETNI LEHET A FŐBB ELKÉPZELÉSEIRE
Valverde játékszabályai és elvei
Baranyai Tamás | 2017. 06. 02., 10:41
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     
Ernesto Valverde megtartotta a bemutatkozó sajtótájékoztatóját mint az FC Barcelona új vezetőedzője, és ezen a szokásos körök mellett őszintén és higgadtan beszélt arról, milyen ideák, vezérelvek mentén is gondolkodik a csapat menedzselését és sikerre vezetését illetően. 
 
 
A játékstílus megkérdőjelezhetetlen
 
Luis Enrique, a csapat távozó vezetőedzőjét a megnyert trófeák ellenére sokat kritizálták azért, mert eltávolodott a Cruyff által lefektetett stílustól. Valverde a szavai alapján tisztában van azzal, hogy melyek azok a pontok, ahol lehet változtatni, és melyek azok a részletek, melyek nem képezhetik vita tárgyát a barcelonismo körében. 
 
"Alkalmazkodnom kell a klub stílusához. Ez lesz az utunk, ezt fogjuk fejleszteni, ugyanakkor csavarni is fogunk rajta egyet, és igyekszünk azt még tökéletesebbé tenni. A lényeg, hogy mi kontrolláljuk a játékot."
 
Messi a sarokpont
 
Ahogy Guardiola fogalmazott: tartsátok elégedetten Messit, és akkor minden rendben. Valverde szavai is azt erősítik, hogy a tréner is az argentin képességeire építené az együttest. 
 
"Remélem, hogy továbbra is élvezhetem majd Messi játékát. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek neki, és megteremtsem számára azt a környezetet, amiben továbbra is meg tud majd lepni minket."
 
Pajzs a játékosoknak
 
Barcelonában hatalmasak az elvárások, és hiába jó a játék, ha becsúszik egy döntetlen, a sajtó máris felelősöket keres. Valverde barcelonai múltja talán itt lesz a leghasznosabb, melyre alapozva kezelheti majd ezt a kritikus, már-már hisztérikus magatartást a helyi média részéről.
 
"Azon leszek, hogy a játékosokhoz a legkevésbé érjenek el a kritikák, mert nekik a sportszakmai részre kell koncentrálniuk."
 
Változtatni fog, forradalmat nem csinálna
 
Neveket természetesen sem a távozókat, sem az érkezőket illetően nem mondott Valverde, ugyanakkor azt elárulta, hogy nem lesz nagy felfordulás a nyáron a keretben. Persze néhány poszton változtatni fog, ez biztos. 
 
"Teljes mértékben megbízom a Barça sportszakmai irányításában, szerintem a csapatnak nagyon jó kerete van."
 
Egységben az erő
 
A Real Madrid idei győzelme megmutatta, mennyit is ér egy minőségi kispad, a Barcelonában pedig idén a kevesebbet játszó futballisták kudarcot vallottak. Ebben természetesen az edzőnek is van felelőssége. 
 
"Azt akarom, hogy mind jóban, mind rosszban együtt legyünk, és összetartsunk."
 
Az MSN szerepe
 
Kardinális pont: milyen lesz a viszonya Messiékkel az újdonsült edzőnek? Valverde hangsúlyozta, hogy a támadóhármas játéka kulcsfontosságú a csapat számára, ugyanakkor nekik is áldozatokat kell hozni, ha a csapat érdekei úgy kívánják. 
 
"Tisztában vagyok azzal, milyen súllyal bírnak ezek a játékosok a keretben, de ennek ellenére is kiegyensúlyozottnak kell lennünk. Egységben kell mozognunk, és meg kell találnunk a formulát, hogy a csapat minél sebezhetetlenebb legyen."





 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
Magyar Válogatott
ma, 01:00
Barca vs Real
ma, 00:41
Ligue 1 - Franciaország
tegnap, 23:00
Formula 1
tegnap, 22:57
Fantasy sport játékok
tegnap, 22:54
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu