2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
ALBA ÖRÜL AZ ÚJ EDZŐ ÉRKEZÉSÉNEK | CSAK JÓKAT HALL A TRÉNERRŐL
"Valverde? Biztosan jobb lesz, mint Luchóval"
Záborszky Iván | 2017. 06. 02., 20:54
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     
Jordi Alba egyike volt azoknak, akik nem feltétlenül támogatták Luis Enriquét az elmúlt szezonban - miután sokszor alakult úgy, hogy a balhátvéd nem került be a csapatba a 3-4-3-as játékrendszerben. Alba ezek után nem is tagadta, hogy számára biztosan jobban fog menni az új idényben Valverdével, mint ment az elmúlt évben Luchóval.
Valverde az új edző

"Nagyon elégedett vagyok. Ő szerintem egy bátor edző, aki szeret játszani a labdával. Eddig nagyon erős, de más kvalitásokkal bíró játékosai voltak, és így is elérte, hogy a csapata játsszon a labdával. Megkérdeztem azokat a barátaimat, akik már dolgoztak vele, és mindannyian nagyon pozitívan beszéltek róla."

Kivel beszélt?

"Sokakkal az Athleticből. Adurizzal például nagyon jól kijövök, és ő is dicsérte Valverdét."

Stílus

"A csapat stílusa mindig ugyanolyan volt. Ezzel a három támadóval elől, akik igazi fenevadak, talán direktebbé vált a játékunk, de továbbra is nálunk volt a labda, és ott volt az ellenfél, ahol akartuk, hogy legyen. Szerintem a stílus mindig ugyanolyan volt."

Új edző

"Biztos vagyok benne, hogy nekem jobban fog menni vele, mint Luis Enriquével. Nem kaptam annyi játékpercet, amennyit szerettem volna, de bízom benne, hogy ez változni fog a jövőben."

Öltöző

"Nagyon jó csapattársakat ismertem meg, amikor idejöttem. Az emberi kapcsolatok szintjén is nagyon elégedett lehetek. Ernestóról pedig az emberek kezelése kapcsán is csak jót hallottam."

Iniesta

"Nekem az a vágyam, hogy itt vonuljon vissza. Mindannyiunknak egyre kevesebb van hátra, de ő még maradjon itt hosszú éveken keresztül. Alapvető dolog a jelenléte."

Rotáció

"Nem tudom. Ha jó a keret, mindenkinek jutnak játékpercek. Nem az a cél, hogy végig ugyanaz a 11 játsszon. 23-an vagyunk, és mindenkinek játszania kell. Fontos, hogy mindannyian fontosnak érezzük magunkat."

Milyen a jó szélső a Barçában?

"Végeredményben egy szélső nem ugyanolyan a Barçában, mint bármelyik másik csapatban. Tudnod kell védekezni de támadni is. Ez alapvető a Barçában. Talán jobban értékelik, ha jobban tudsz támadni. Az elmúlt években azt szoktuk meg, hogy előretolva letámadunk, ennek az eredménye, hogy kevesebbet kell dolgoznod a védelemben."

Lucho vagy Valverde?

"Nem tudom, majd meglátjuk. Ha azt nézed, a Mester végeredményben nagyon jó szezonokat produkált... Sportszakmai szinten minden rendben volt, majd meglátjuk, hogy Valverdével hogyan lesz. Egy olyan csapatban, mint ez, rendkívül fontos, hogy hogyan kezeled az embereket, és ebben Valverde nagyon jó. Meg vagyok győződve róla, hogy nagyon jól megy majd vele."

BL-döntő

"Ma fehérbe öltöztem, de fekete nadrágot hordok. A Real Madrid megérdemelten jutott el a döntőig, és nagy csapatokat győzött le. Szeretném, ha a Juve nyerne, ezt csak az érzéseim diktálják. Mindkét csapat megérdemelné, de én jobban élveztem a Juve játékát nézni, mint a többiekét."


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
Magyar Válogatott
ma, 01:00
Barca vs Real
ma, 00:41
Ligue 1 - Franciaország
tegnap, 23:00
Formula 1
tegnap, 22:57
Fantasy sport játékok
tegnap, 22:54
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu