2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
A KATARI MEZSZPONZOR KAPCSÁN IS VIZSGÁLÓDNAK A KORÁBBI ELNÖKNÉL
Rosell a háttérből irányított?
Baranyai Tamás | 2017. 06. 07., 15:21
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     
A madridi 'El Confidencial' értesülései szerint felmerült a gyanú, hogy Sandro Rosell, az FC Barcelona egyesületének korábbi elnöke egyéni hasznot is húzott a Qatar Airways légitársasággal kötött mezszponzorációs szerződésekből. A hatóságok a vizsgálatok során ráadásul olyan nyomokra is bukkantak, melyek alapján Rosell még a 2014-es lemondása után is a háttérből irányított, és megtartotta a hatalmát a klubon belül bizonyos kérdésekben. 
 
Amint arról már korábban beszámoltunk, Rosellt a spanyol hatóságok letartóztatták, mivel azzal vádolják, hogy szabálytalanul jutott jutalékokhoz a brazil válogatott megjelenési jogaival kapcsolatosan. Ezeket az összegeket a vád szerint Rosell különböző offshore cégeken keresztül mosta tisztára. Ez a vádpont tehát nem kapcsolódik a katalán egyesülethez. 
 
Az 'El Confidencial' legfrissebb értesülései szerint azonban Rosell a klubot is felhasználta a személyes céljai elérése érdekében. Ha igazak a legújabb információk, úgy a hatóságok a nyomozás jelenlegi szakaszában azt feltételezik, hogy Rosell a klub által a Qatar Airways légitársasággal kötött mezszponzorációs szerződésből is hasznot húzott. Amint az ismeretes, az elmúlt években a katari vállalat neve szerepelt a mezfelületen. A Rosell vezette elnökség által kötött kontraktus 160 millió eurós értékű volt. 
 
Mi több, a meg nem nevezett forrás állítása szerint a hatóságok birtokába jutottak olyan telefonbeszélgetések, melyek arra engednek következtetni, hogy Rosell még a lemondása után is befolyást tudott gyakorolni egyes döntésekre, vagyis a háttérből irányíthatott. 
 
Az exelnök természetesen kérte a bíróságot, hogy helyezzék szabadlábra, mivel szerinte nem áll fenn annak a veszélye, hogy a igazságszolgáltatás elől elmenekülne. A kérését egyelőre nem akceptálta a bíróság, így Rosell továbbra is előzetes letartóztatásban van. 

 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
Magyar Válogatott
ma, 01:00
Barca vs Real
ma, 00:41
Ligue 1 - Franciaország
tegnap, 23:00
Formula 1
tegnap, 22:57
Fantasy sport játékok
tegnap, 22:54
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu