2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
A BIZALMATLANSÁGI INDÍTVÁNY LÉPÉSEI | ALÁÍRÁSGYŰJTÉS, SZAVAZÁS
Hogyan válthatják le a Bartomeu elnökséget?
Záborszky Iván | 2017. 06. 08., 21:53
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

A 2015-ös választások harmadik helyezettje, Agustí Benedito bizalmatlansági indítványt fog benyújtani Josep María Bartomeu és elnöksége ellen, ami adott esetben lehetőséget teremthet arra, hogy a jelenlegi elnökség ténylegesen elhagyja a pozícióját. Ehhez azonban szükség van egy sikeres aláírásgyűjtésre, majd ezt követően egy sikeres bizalmi szavazásra is.

Az elnökség ellenzői számára a legfőbb nehézséget az okozza, hogy a következő időszakban nem rendeznek mérkőzéseket, tehát nem lesz olyan alkalom, amikor egy helyen sok Barcelona szurkoló, illetve egészen pontosan pártoló tag megfordul. Aláírásra ugyanis csak az jogosult, aki már legalább egy éve pártoló tagja az FC Barcelonának, és a tagsága aktív.

Amint a bizalmatlansági indítvány benyújtásra került, a szervezőknek összesen körülbelül 16.500 érvényes aláírást kell gyűjteniük. Azért csak körülbelül ennyit, mert ezt a számot a beadvány benyújtásának napján fogják megállapítani az aktív, választásra jogosult sociok száma alapján. Az összes ilyen státuszú socio 15%-ának aláírására van szüksége Beneditónak és csapatának ahhoz, hogy bizalmi szavazásra kerülhessen sor.

Az aláírások összegyűjtésére 14 napja lesz a szervezőknek, tehát napi szinten valamivel több mint 1.000 érvényes aláírást kell felmutatniuk, ami a nyári időszakot figyelembe véve jelentős kihívás.

Ha azonban az aláírásgyűjtés sikeres, és az aláírásokat vizsgáló bizottság úgy ítéli meg, hogy valóban elegendő érvényes aláírás gyűlt össze, úgy a bizottság jelzésétől számítva az elnökségnek ki kell írnia a bizalmi szavazást a teljes pártoló tagság számára. Ennek az időpontja nem lehet a jelzéstől számított 10 munkanapon belül, illetve 20 munkanapon kívül, tehát a bizalmi szavazásra belátható időn belül sor kell kerüljön.

Bizalmi szavazás

A bizalmi szavazás csak akkor lesz sikeres, ha az elnökség elmozdítását támogatók az összes szavazatnak legalább kétharmadát elérik, és a teljes pártolói tagság legalább 10%-a részt vett a szavazáson. Tehát kétharmados többség kell, és ebben a fázisban már a jelenlegi elnökség is mozgósíthatja a támogatóit.

Ha a kétharmados többség létrejön, Josep María Bartomeu és a teljes elnökség azonnali hatállyal felmentésre kerülne. Amennyiben azonban bármelyik fenti feltétel nem teljesül, úgy az elnökség hivatalában maradhat és a következő egy évben nem is lehetne kiírni bizalmi szavazást ellene.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
Magyar Válogatott
ma, 01:00
Barca vs Real
ma, 00:41
Ligue 1 - Franciaország
tegnap, 23:00
Formula 1
tegnap, 22:57
Fantasy sport játékok
tegnap, 22:54
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu