2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
MARLON FELKERÜLHET A FELNŐTT KERETBE | ABIDAL STÍLUSÚ JÁTÉKOST KERESNEK
Középső védőt nem, szélsőket igen?
Záborszky Iván | 2017. 06. 14., 12:25
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Minden valószínűség szerint Ernesto Valverde vezetőedző és Robert Fernández sportigazgató úgy döntöttek, hogy nem erőltetik egy középső védő leigazolását a nyáron - még úgy sem, hogy Jeremy Mathieu minden bizonnyal el fogja hagyni a klubot. A középső védő posztot alap esetben Mascherano, Piqué, Umtiti és Marlon fednék le, ha utóbbi ténylegesen felkerül a felnőtt keretbe.


A terv mindemellett számol azzal, hogy a csapat igazolna egy olyan balhátvédet, aki egyben középső védő poszton is bevethető, hasonlóan ahhoz, ahogyan Abidal játszott a korábbiakban. Más kérdés, hogy erre a posztra, ilyen kritériumokkal még nincs komoly jelöltje a klubnak, egyedül Davinson Sánchez neve merült fel korábban az Ajaxból, de érte 25 millió eurót kérnek, amit a Barcelona vezetése sokall.

Ha nem lenne ilyen, szélen és a védelem tengelyében is bevethető igazolás, úgy Marlon esélyei nőnének arra, hogy jövőre a felnőtt keretben folytassa. Ezt az előszezonbeli teljesítményén felül még az is befolyásolhatja, hogy a Barcelona B június végén végül kiharcolja-e a feljutást a másodosztályba. Ha igen, úgy Marlon könnyen maradhat papíron a B csapat játékosa, ám időről időre felhívható lenne Valverde számára. A fiatal brazil védőt néhány esetben Luis Enrique is használta az elmúlt szezonban, és mivel összességében meggyőzően teljesített, a klub kiváltja rá a meglévő opciós jogát, és végleg megvásárolja a Palmeirastól.

A Barcelona mindemellett továbbra is keres egy jobbhátvédet, ám egyelőre Bellerínen kívül nincs komoly jelöltje erre a posztra, az Arsenalt erősítő szélső azonban szintén nagyon drága lenne.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
Magyar Válogatott
ma, 01:00
Barca vs Real
ma, 00:41
Ligue 1 - Franciaország
tegnap, 23:00
Formula 1
tegnap, 22:57
Fantasy sport játékok
tegnap, 22:54
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu