2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
NAGYKÖVETKÉNT A KLUB ÉRTÉKEIT FOGJA KÖZVETÍTENI ÉS NÉPSZERŰSÍTENI
Abidal visszatér a klubhoz
Adravetz Ákos | 2017. 06. 15., 09:30
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

A csapat egykori kedvence, Eric Abidal tegnap állapodott meg arról Josep María Bartomeu elnökkel, hogy a klub nagykövetévé válik, és például Ronaldinhóhoz hasonlóan bekapcsolódik a klub intézményeinek munkájába, és az egyesület értékeit fogja képviselni különböző eseményeken szerte a világban. Abidal hosszú utat tett meg, hogy elérjen idáig, mivel nem ápolt túl jó viszonyt a jelenlegi vezetéssel - a cikk végén fel is elevenítjük az évekkel ezelőtti történéseket...  


Eric Abidal azzal, hogy a klub nagykövetévé válik, csatlakozni fog a Barcelona Legends projekthez is, amiben a klub egykori játékosai népszerűsítik a Barça brandet, emellett szerepet vállal a Social Area feladataiban és az FCBEscola, azaz a Barça-suli tevékenységeibe is bekapcsolódik majd. Februárban Ronaldinhóval sikerült megállapodnia a Barcelonának arról, hogy nagykövetként viszi a klub hírét, de hamarosan még Belletti és Rivaldo is ebbe a pozícióba kerülhet a Mundo Deportivo beszámolója szerint.

„Remélem, hogy a lehető legjobban fogom tudni képviselni az egész szervezetet Ázsiában, a Közel-Keleten és Európában, attól függően, hogy a klub hol és miben számít rám. Bár sok évet játszottam itt, nem tartom magam legendának, de a Legends tagjaként mindig öröm lesz közös élményeket átélni. A múltam sokakban nyomot hagyott a klubnál, nem csak a foci, hanem a betegségem miatt is. Megtiszteltetés lesz képviselni a klubot, és hirdetni az értékeit, ez mindennél fontosabb” – nyilatkozta Abidal a klub hivatalos oldalának.

A francia 2007 és 2013 között játszott a Barcelonában, ez alatt több bajnokságot, és két BL címet is nyert, melyek közül a 2011-es londoni finálé volt a legemlékezetesebb: márciusban tumort találtak a májában, a sikeres műtét után pedig csodával határos gyorsasággal épült fel, májusban már a pályán volt, végül a Manchester United elleni BL-győzelem után Puyol átengedte neki a csapatkapitányi szalagot, és így ő emelhette fel a serleget.

Később, 2012-ben a betegsége kiújult, transzplantációra volt szüksége, és bár egy évvel később újból pályára léphetett a felépülése után, óriási akaraterőről tanúbizonyságot téve, a klubnál már nem tartották eléggé egészségesnek a profi futballhoz. A búcsúja emiatt nem sikerült túl szépre, a klub nem hosszabbított vele szerződést, aztán a betegsége alatti fizetésével kapcsolatban is érkeztek ellentmondásos hírek, és a szomorú, utolsó sajtótájékoztatója után elmondta azt is, hogy csalódott a vezetőségben. Abidal 2015-ben Joan Laporta oldalán tért vissza Barcelonába, mivel az ex-presidente megválasztása esetén ő töltötte volna be a sportigazgatói pozíciót.

Akkor nem járt sikerrel, most viszont úgy néz ki, Bartomeuval rendezték a korábbi, Rosell-éra nézeteltéréseit és szívesen fog ismét munkába állni a klubnál. Ez a lépés egyébként Baromeu részéről is jelzésértékű lehet, mivel az ellene benyújtott bizalmatlansági indítvánnyal szemben minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy növelje a népszerűségét a sociók körében. Ronaldinho, Abidal és a további legendák visszacsábításával pedig erre nagyon jó esélye lesz, és így mindenképpen nagyobb esély mutatkozik arra, hogy nem kerül majd veszélybe az elnöki széke…


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
Magyar Válogatott
ma, 01:00
Barca vs Real
ma, 00:41
Ligue 1 - Franciaország
tegnap, 23:00
Formula 1
tegnap, 22:57
Fantasy sport játékok
tegnap, 22:54
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu