2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
INIESTA A HOSSZABBÍTÁS UTÁN | NEM ÍGÉR SEMMIT, HOGY MEDDIG MARAD
"Az idő ellenem dolgozik, de vigyázok magamra"
Záborszky Iván | 2017. 10. 06., 18:33
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Andrés Iniesta meghosszabbította a szerződését a Barcelonával, mindezt úgy, hogy nem lehet tudni, pontosan hány évig lesz még a klub játékosa. De marad, és biztosan marad addig, amíg ő úgy érzi, tudja segíteni a csapatot. A középpályás az aláírási ceremóniát követő sajtótájékoztatóján minden lényeges kérdésre válaszolt, ami a múltat, a jelent és a jövőt illeti.

 


 

Kezdő gondolatok

"Ez egy különleges nap a számomra, ahogyan volt már máskor is. Folytatom az otthonomban, továbbra is álmodozhatok arról, hogy elérek nagy dolgokat ezzel a klubbal. A Barça látott engem felnőni és fejlődni. Számomra az, hogy kapitány lehetek ennél az intézménynél egy óriási megtiszteltetés. Nagyon hálás vagyok az elnöknek, hogy megadja számomra ezt a lehetőséget, és bizalmat, aláírva ezt a szerződést. Az megfizethetetlen érték, hogy eljuthatunk a szezon végéig és beszélhetünk nyugodtan arról, hogy kinek mi a jó. Az én kötődésem ehhez a klubhoz soha nem konfrontációval alakult. Itt leszek addig, amíg a testem és a fejem azt mondják, hogy ez lehetséges. Sehol máshol nem lennék jobban, mint itt. Az egyedüli dolog ami foglalkoztat, hogy jussunk el a szezon végéig, és küzdhessünk minden trófeáért, és hogy a sociók és a szurkolók élvezzék ezt velünk együtt."

Mit jelent egy életre szóló szerződés?

"Emögött a hosszabbítás mögött nagyon sok év, önfeláldozás, jó és rossz szituációk vannak. Büszkeséggel tölt el, hogy tehetek még egy lépést ebben a klubban. Azt már hallhattátok tőlem, hogy a célom mindig az volt, hogy itt legyek, de nem csak úgy, hogy legyek itt, hanem, hogy legyek fontos. Remélhetőleg ez még sokáig így lesz, most nehéz elképzelnem, hogy mit fogok gondolni májusban vagy júniusban. Jelen pillanatban boldog vagyok azzal, ahogyan alakulnak a dolgok. Úgy látom, hogy játszhatok tovább, a jövőt pedig majd meglátjuk. Nem szeretek nagyon hosszú távon tervezni, mert mindig minden megváltozhat."

Valverde befolyása

"Tudtam, hogy azt nem mondaná, hogy nem számol velem. Tudom, hogy meddig mehetek el, hogyan érzem magam. Nem volt soha olyan beszélgetés közöttünk, hogy "mit vársz tőlem?". A sikeréhség, és az adni akarok szavak mindig velem voltak. Remélem, hogy meg is maradnak."

Leo hosszabbítása

"Ami nem hiányozhat az a párbeszéd. A klub szeretné, hogy Leo legyen itt, ahogyan azt mi is, mindannyian szeretnénk. Mindig is ezt mondtam. Bárcsak soha ne fejeződne be ez a történet. Leo az egyedüli és elnyűhetetlen játékos ahhoz, hogy sikereket érjünk el. Ez arról szól, hogy mikor jön el a pillanat, és remélhetőleg ez minél hamarabb lesz."

Életre szól

"Az a cím, hogy életre szól, nem teljesen igaz. Meg fogom változtatni az elképzelésemet, amikor úgy látom, hogy nem vagyok már fontos, vagy csak azért lennék itt, hogy itt legyek. A klub bízik bennem, hogy eljutunk jól a szezon végéig, aztán akkor majd meglátjuk, hogy mit teszek."

21 éve Barcelonában

"12 évesen jönni, látni, hogy most 33 éves vagyok, és belegondolni, hogy mi minden történt itt velem... A Barça az én otthonom, az a hely, ahol a legjobban érzem magam, és az a klub, amelyik bizalmat ad, hogy írjam alá ezt a szerződést. Bíznak az őszinteségemben, a személyemben, ez a legfontosabb a számomra."

Rövid távon gondolkozás

"Mindenki megértheti, hogy egy 33 éves ember már sok mindent megfontol, hogyan látja, hogyan érzi, milyen vágyai vannak a pályán belül és kívül. Ahogy mondtam is nektek, jelen pillanatban jól vagyok, játszom és vigyázok magamra."

Kötelék a klubhoz

"Nem gondolkoztam azon, hogy ezt vagy azt szeretném csinálni. A jelenem a foci, futballistaként élni, és a lehető legjobban vigyázni magamra, hogy ezt minél tovább el tudjam nyújtani. Az idő ellenem dolgozik, ez nyilvánvaló. Ez alatt az idő alatt fel fogok készülni a jövőre. Továbbra is a focival szeretnék foglalkozni, nem tudom még, hogy pontosan milyen módon, de a foci az életem, és tulajdonképpen az egyedüli dolog, amit tudok. Hosszú évekre nem szerencsés, és kicsit kockázatos dolog tervezni, mert minden megváltozhat egy pillanat alatt."

Válogatott

"Ugyanazt tehetem a válogatottal, mint a Barçával, de itt sem szeretnék előre jóslatokat tenni, hogy mi történhet. Ezt majd meglátjuk, most nem tudhatom, hogy mit fogok érezni áprilisban vagy májusban. Nem tudom, hogyan leszek akkor. Remélhetőleg akkor is sikeréhes leszek, de nem szeretnék becsapni senkit: a dolgok meghatározott pillanatokban a végére érnek."

Tárgyalások

"Soha nem volt probléma közöttem és a klub mögött. Egyszerűen a dolgoknak megvan a maguk fejlődése, ideje, amikor be kell következzenek."

Visszavonulás

"Tudom, hogy hogyan működik a foci világa, a vélemények, és a pillanatok. Tavaly voltak olyan hónapok, amikor úgy tűnt, nekem már végem van. Most úgy tűnik, hogy Iniesta a második fiatalságát éli. Aki a legjobban tudja, hogy hogyan érzem magam és hogyan vagyok fejben az én vagyok. Tisztában vagyok a lehetőségeimmel, és amikor látom, hogy ezek gyengülnek, akkor vége. Szeretném továbbra is naggyá tenni ezt a klubot, ez érdekel"

Bartomeu beszéde

"Ez a megállapodás nagy öröm számomra, mint culé. A klub fejlődik, és csinál olyan dolgokat, mint hogy hosszabbít egy játékossal egy életre. Első alkalommal fordul elő ilyesmi 118 éves történetünkben. Egy kivételes játékost jutalmazunk egy kivételes megállapodással. 12 évesen jött, tudja, mit takarnak a gránátvörös-kék színek, része volt a sikerkorszakunknak 2003-tól kezdve. Andrés egyensúlyt adott ennek a csapatnak. Sokan voltak már itt, de mindig van valaki, aki örök. A Barçában nincs még egy futballista, mint ő. Megnyerte magának ezt a megállapodást, és egy példa lesz minden jövendő generáció számára. Srácok, figyeljetek Andrésre, arra, ahogyan játszik, és elsősorban arra, amilyen ember."

Ha szívesen tagja lennél Magyarország első hivatalos FC Barcelona Penyájának (szurkolói klubjának), kérjük, add meg a teljes neved és az e-mail címed az alábbi linken. Részletes tájékoztatás később, e-mailen.

 


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu